Friday, November 19, 2010

The Amazing Race Asia 4 - Ethan & Khairie




Mesti ramai antara korang yang menjadi penonton setia The Amazing Race Asia yang disiarkan kat AXN Astro Channel 701. Tengok tak, tengok tak episod semalam? Sape2 yang tengok semalam, mesti korang sedih. Tapi kenapa??! Sebab pasukan yang mewakili Malaysia dan juga team feveret ramai, ETHAN & KHAIRIE telah TERSINGKIR..! Adoi, nampaknya season ni tiada lah  pasukan Malaysia yang akan ke final leg apatah lagi menjadi juara .. 


Start leg nih, diorang start race tu dengan baik sekali.. Tetapi, pilihan tugasan DETOUR yang salah telah memberi kesan yang amat buruk ..  Walaupun team dari Filipina, the  Richards terpaksa dikenakan penalti, diorang tetap boleh kejar. Entah la, kalau team Malaysia boleh kira duit dalam suitcase tu dengan betul, pasti boleh mendahului. Tapi nak buat macam mana, takder rezeki... Mesti ramai peminat team Ethan & Khairie sedih, termasuklah adik saya sendiri.. Dia menangis dan tak boleh tidur sampailah sy kata - "Camera man tu dia tipuuu lahh ...!" 

ok ni masa diorang came 1st at the Philiphine's leg

ok, yang ni peserta terkuat

Masa diorang sampai kat pit stop tuh, sy berharap sangat2 agar Allan Wu akan cakap, "Ethan & Khairie, you're the last team to arrived. However, this is non-elimination leg.." tapi gak dia cakap, "I'm sorry to tell you that you have been eliminated from this race.." --- Arggggggggggggggggggghhhhhhhhh!!! Seriously, i don't believe this! *Terus tutup tv dan lontar remote ASTRO  jauh2*


go3.. C n M!!!
Okay2, takpe.. Group pilihan kedua sy, iaitu the girls from Singapore - Claire and Michelle.. Sy rasa diorang berdua nih ade potensi untuk menang race nih. Tapi mungkin ancaman terbesar ialah team dari Filipina tuh, the Richards. Tak mahu tengok team ni menang! Takmo, takmo, takmo! Kalau tengok ikut sejarah The Amazing Race Asia, season 1 ada 2 kumpulan dari Malaysia yang boleh masuk final dan team  Malaysia, Joe Jer & Zabrina (all female team) yang jadi juara. Begitu juga dengan season 2 dan 3, pasukan Malaysia pasti ada wakil dalam final . Tapi season 4, tak ada wakil dari Malaysia..  Mungkin season 5 nanti, ade lah tu..

Allan Wu - HOST

Promo Ads
Ok, sy dah rasa malas nak tengok citer The Amazing Race Asia.. Dah jadik tak menarik dah... Ok, nanti season 8, Insyallah sy akan masuk...

(p/s: sy yakin ETHAN & KHAIRIE akan baca post belog sy kali nih..)





mood = sad!


3 comments:

Izyan Nasuha said...

peserta terkuat tuh semat banget!! heheh

AD. said...

Amal sedih :'(
saya suka gila ethan and khairie.
yeah,hope team the girls from singapore
dpt beat the philiphine.
i totally dislikes them.

Amal Azraai Azuha said...

ok, nampaknya peminat TARA sudah bersuara