Wednesday, November 24, 2010

Iklan Air Asia yang Ter-over..?

Pagi- pagi lagi, dah mengadap depan PC .. Musim cuti kan, nak buat ape lagi. Bukak-bukak laman web tu, tetiba terdetik nak bukak laman web Air Asia (LINK). Mana lah tahu, kot2 AA ade buat promotion ke London yg memang murah giler ke, boleh laa usha mak bapak aku booking flight tu kan .. 

Masa bukak homepage AA, tetiba muncul satu iklan ni.. 

klik untuk besarkan

OMG! Iklan tu bagi aku memang kurang OK.. Memangla, kota Paris terkenal dengan jolokan "Kota Romantik" tapi gambar tu kurang sesuai untuk dibuat sebagai promotional ads. Kalau budak-budak (macam aku) yang view webpage ni, camner? Sepatutnya AA tukar kepada gambar yang lebih sopan, contohnya gambar sepasang couple yang sedang "candlelight dinner" berlatar belakangkan Eiffel Tower. Kan lebih OK??



(p/s: cegahlah kemungkaran di mana2 - Ustazah Wan Mariani)

2 comments:

Izyan Nasuha said...

oi oi oi!! bukan kota romantik laa..
kota cinta laa.. hahahhahaha(bergulim2 sudaa

Amal Azraai Azuha said...

eh? jolo eh?? tok tahu ore... ha3!