Thursday, November 18, 2010

Kiki de Notty Cat

REMARK: SESEORANG TELAH MEMAKSA SAYA UNTUK MENULIS POST INI.

dis is KIKI!
"Kiki!"..  Ya, korang jangan salah anggap... Bukan saya mahu beli apatah lagi mahu memakai baju berjenama KIKI LALA yg menjadi pakaian wajib korang (masa kecil) tuh .. Kiki ni merupakan panggilan bagi seekor kucing yang dimiliki oleh Kak Amy .. Tunggu jap, tapi sape yg memaksa sy untuk tulis post ni? Okey, sy baru sahaja menyatakannya sebentar tadi .. Harap korang faham.

Sudah banyak kali Kak Amy post pasal Kiki nih dalam belog dia.. (amyazuha.blogspot) .. Masa cuti sekolah ni, dia balik Kelantan dengan membawa balik Kiki sekali. Pada kesempatan ini juga, sy mahu buat satu pengakuan... "Saya FOBIA dgn binatang berbulu yg dinamakan sebagai KUCING".. Entah laa kenapa, mungkin kucing nih ter-over cute sampai membuatkan sy takut..( alasan yang boleh diterima mungkin )  Tadi, ada sesi photoshoots with Kiki.. Mesti dia bangga boleh jadi model kejapp... Ok,  jom tengok gambar2 Kiki:


playing around under the sofa
suka kena angkat tinggi2
jatuh kang, pegang baik2
she's chasing something
at her feveret spot
the staring eyes
when KIKI meets YUYU

Kiki nih taklah aktif sangat dan taklah pasif sangat. Hobi dia tidoooo je memanjang ( sama macam tuan diaa jugak ah). Makanan feveret dia makanan kucing cap Cuddies (kalau tak silap la).  Feveret spot Kiki kat belakang langsir dan bawah katil. Mesti tiap2 masa, satu famili akan tanya Kiki kat mana.. Kalau tak jumpa kat mana Kiki, mesti ade kat tempat tersebut.. Jadi, sekarang ni ade 2 binatang peliharaan la kat rumah.. Si Kiki dan Si Yuyu ( ikan ). Dan dalam rumah tu, sy dan papa sahaja yang takutkan kucing. *Okey, korang dibenarkan ntuk ketawa*

Ok, sekian sahaja kisah si Kiki.. Lain kali kisah si Lala pulak ..






(p/s: Dear Sis Amy Azuha, bila nak beli album SPEAK NOW kat adik diaaaaaa...??!)




4 comments:

Izyan Nasuha said...

kiki?? err... lala?? kiki lala=sape huh?? hee~~
kawaii~~~!!! comeynye kiki... luv her... ade meh
cam miki jee... heheheh...

Amal Azraai Azuha said...

miki tu ikan jerung izyan ke?

Izyan Nasuha said...

betollah tuu... jerung kacuk ngn sardin.... lebih kurg laa...

Amal Azraai Azuha said...

okey, sila ketawa