Tuesday, November 16, 2010

The Last Day of Form 3 @ SMKIP

                                           

"16 November 2010"... Hari yang paling tidak disukai bagi aku kalau kat sekolah.. Yo lah, hari ni hari terakhir kitorang bersekolah di SMKIP bagi sesi 2010.. And it also means that I dan seluruh form 3 yang lain akan jadik student form 4 taon depang.. Macam tak percaya lak, budak tak matured cenggini akan naik ke upper form..  Rasa diri ini masih muda, still macam budak form 1... (taknak masuk form 4! takmo, takmo!)... Aduh, tu lain kira, sekarang nak cerita pasal ape yang kitorang lakukan pada last day of school hari nih...

takder keje
diorang begitu asyik... HATE chess
Pagi-pagi lagi, ada masalah cikit kat rumah ... Adik saya yang sorang tuh,  telah didapati menyembunyikan Mr.EOS saya.. Habis satu rumah sy selongkar semata-mata nak cari bende tuuu .. Dia mahu bawa kamera tu ke sekolah, sedangkan kamera SONY tu dah ada.. Mengada betol budak nih sorang .. At last, jumpa jugak Mr.EOS kat belakang langsir sliding door.. Terus masuk kereta and pergi ke sekolah agak lewat, kira-kira jam 7.15 pagi... 

promote japp cardigan hitam/putih nih
game feveret geng lelaki 3IR

eh, pandai ke ikat tie tuh mok cik?
Sampai kat sekolah, kitorang buat hal-hal sendiri dulu .. Dengar kata yesterday ada buat announcement yang instruct semua pelajar tingkatan 3 pakai baju sekolah. So, aku had to pakai baju sekolah yg memang tak menarik langsung tuh . Dalam beg,  TERbawak juga baju kelas 3IR n seluar jeans skinny.. Kitorang dah berpakat nak pakai baju ni.. But, tunggu kejap.. Seluar Jeans??.. Memandangkan hari ini hari terakhir sekolah, cikgu disiplin tak kisah sangat anak murid diorang nak buat per kot ..

So, hari ni, kitorang semua dibenarkan melanggar peraturan sekolah (Sape kate?).. Dalam pukul 9, kitorang pergi menukar pakaian kat toilet.. Lawak giler mase nak berjalan balik ke kelas, habis semua orang tengok.. Geram jer nak kata, "ape tengok-tengok? Nak minta autograph ke?".. Tak sangka pulak jadi "public figure" pagi2 hari nih.. Mungkin seluar jeans aku nih ter-over skinny kot.. Ntoh laa... 

Mereka bertiga juga ade belog
spek itam
dia ni azim punyaa.. kan?
okay, lihat miming blake
muka2 dahagakan lensa
deli tuhh
Oleh sebab kitorang bosan dop terperap dalam kelas,  kitorang bercadang nak pergi round-round satu sekolah buat kali terakhir.. Dari kelas 2AK, ke kelas form 5 dan kelas 4IH.. Syera gak sempat berjumpa dengan kakak angkatnya tapi dia terover-sangat-malu-dan-aku-tak-tahu-kenapa... Macam2 laa budak nih sorang.. Okay, first plan nak jumpa ngan Arniez kejap, tapi dia takde dalam kelas... Frust weh! Pergi merayau kat mana pulak la budak nih sorang .. N then proceed to kelas 3IR, tengok-tengok geng lelaki  sedang membersihkan kelas dengan rajin sekali ... Eh, betul ke ape yang aku nampak nih? "Awat rajin sangat nih korang?!" ... Anyway, thanx coz meringankan tugas mak cik cleaner tu... Mesti dia senang hati .

macam budak kecik
spek tu penting
snap3

okey, pic kitorang lagih

dan lagi...

dan satuu lagi

After that, ape lagi? Sesi BERFOTOGRAFI laa...! (sesi wajib woo). Habis semua orang menjadi mangsa lensa kamera hari ni termasuklah manusia paling "fotogenik" sekali, iaitu Pok Gard a.k.a Syeera. Macam-macam pose kitorang buat, tapi tak lah ter-over sangat. Btw, the most important thing that going on today, was having a photoshoots with my GF,  Arniez Syahira.. At first, dia memang malu giler.. Terpaksa la kena pujuk dia kat tangga.. At last, dia setuju gak.. Credit to Cik Lebah and Pok Gard kerana telah snap gambar yang perfect sekali... Trimas, u guys!

ok, puas pujuk budak nihh
1st shot
2nd shot
and the 3rd --- bt gedio tuh..?
Lepas bacaan doa , kitorang buat rombongan ke kedai BOJO (nama femes) .. Beli air kelapa susu + keropok.. Lapor ngoti weh, dari tadi tak makan. Mak cik kantin tutup kedai awal, tak sempat nak makan.. Borak-borak dulu dengan Adli, Amin, Cik Dibah dan Cik Lebah kat tempat biasa .. N then, after say goodbye n bersalaman, sy terus balik...

adnin n ziera
retard? yeah we are
geng asrama dah nak balik dahh
whatsallycakap?
kak fatin n the rest
qiyu, amal n miming

WLY!
Bai-bai, SMKIP.... Jumpa lagi korang semua pada 28/12/2010.. Hari RESULT PMR weh...! Gonna mizz u all... WLYSM!

(P/S: masa ambil gambar ngan Arniez tadi, ramai giler orang bersorak... Maluuu weh, tapi kena control laaa)

No comments: