Saturday, November 13, 2010

nasib si social networking yang bernama FRIENDSTER

Psst..! Ade lagi ke orang yang guna Friendster sekarang ni? Kalau ada, tahniah laa.. Sebab korang memang menghargai tinggalan sejarah.. Boleh apply kerja kat Muzium Padi Negara nih.. Eh, post ni bukan nak kutuk pencipta Friendster atau "pengguna setia" ke ape, nanti tak pasal kena saman kat pihak Friendster pulak kang.. Biasa lah, bila bosan menguasai diri, menulis post blog yang tak berkualiti pun jadi kerja jugak kan?  


Kadang-kadang, timbul jugak perasaan sedih + simpati + mercy + passionate kat Friendster nih.. Bukan ape, sebelum kedatangan Facebook, Friendster bukan main femes lagih.. Dulu, habis satu kelas wajib ada account FT.. Sy pun tak ketinggalan buat account FT.. Tak silap, masa form 1 mula guna benda nih.. Masa tu, habis semua kawan dop cerita pasal FT nih.. So, apelagi... welcome to the FT world! Mesti tiap hari, bukak account FT and mula meng-add friends yang tak dikenali.. Kalau layout tu, tak payah cerita.. Tiap kali login, wajib tukar..  N habis semua gambar yg diambil pasti akan di-upload... Tapi itu dulu... Dan bila kedatangan si social networking  ber-body biru/putih yang bernama FACEBOOK, FT diabaikan.. Begitu juga ngan si MySpace.. Uh3, kesian.... 

the battle between FB n FT

Okay, sy terdetik nak tulis pasal nih sebab tadi sy pergi kat homepage FT.. Ingatkan nak login, tapi.. dah tak ingat username n password.. So, takleh bukak.. Kalau korang pergi melawat profile FT sy, mesti korang gelak besar punya.. Coz dalam tuh, bertimbun gambar "tinggalan sejarah" yang boleh didermakan kepada Majlis Arkib Negara.. Zaman tu, sy pun tak matured lagi (sekarang pon tak jugak).. So, lepas nih, janganlah dup gatal tangan nak search google - friendster Amal Azraai Azuha..

nostalgia..

Ok.. itu sahaja... saya boring rite now

(p/s: rasa nak tengok jek filem "Social Networking" tuh... cambest jekk)

4 comments:

Anonymous said...

okey,i love this posst :)

Adnin

Amal Azraai Azuha said...

bagi 1 alasan yang kukuh wahai "tanpanama"

Anonymous said...

Ini adalah artikel bagus untuk dibaca, terima kasih untuk berbagi..

Amal Azraai Azuha said...

oh ya, anonymous suka entry ni.. sy pon taktao mengapa.. eish, kena kaji ni