Saturday, November 13, 2010

result UPSR..!

Ahaa! Result UPSR dah keluar hari Khamis yang lalu ya.. Mengikut berita, tahun nih mencatatkan kecemerlangan yang terbaik dalam tempoh 4 tahun.. Syabas diucapkan  kepada semua pelajar darjah 6 yang berjaya memperolehi 5A.. Kepada yang tidak berjaya, janganlah dop sedih-sedih.. Pasti ada hikmah tertentu.

Adik sy jugak student darjah 6.. So, dia jugak ambil exam UPSR tahun ni.. Keputusannya, alhamdulillah.. Dia  dapat 5A.. Hairan betol, dia nih pemalas kalau bab buat ulangkaji nih.. Tapi kalau online FB, memang rajin, kalah abang dia.. Trial hari tu pun boleh sikit jek A nyer.. (tak pasti berapa).. Tup-tup, result keluar, 5A.. N dia slumber rock jek.. Cam takder pape.. Masa ibu sy telefon cakap pasal result tu pun sy terkejut gak.. Camner laa dia nih jadik pandai sangat tetiba? Sama gak kedua-dua kakak sy, diorang terkejut + pelik.. Kitorang target 4A jer.. Dia sendiri pon tak lah target tinggi.. Anyway, bersyukur kepada Allah SWT atas kejayaan ini dan tahniah kepada adikku, Amal Azwa Azuha... N dia kata nak study kat SMIP nanti tahun depan.. Dia cakap, sekolah tu hebat n seronok.. (ha, iye laa tuu.. ngko tau mane?)

By the way, teringat jugak masa result UPSR keluar masa sy darjah 6 dulu.. Hari tu, hari last sekolah kat sekolah rendah and semua orang gelisah.. N masa cikgu tampal result kat notice board, habis berebut bebudak darjah 6 nak tengok.. Masa darjah 6 dulu sy taklah besar sangat macam budak lain, (sekarang pon sama gak) so terpaksalah menyelit untuk tengok.. Alhamdulillah, dapat jugak 5A, happy giler...! Tahun tu, (2007), SK Pengkalan Chepa mencatatkan 17 orang yang dapat 5A.. Tapi tahun ni, (2010), 36 orang yang berjaya dapat 5A.. Bangga..!

slip exam

Aduh, sekarang timbul masalah pulak... Mentang-mentang dapat 5A, habis pergi mintak hadiah ngan orang.. "Eh, ingat abang engkau ni kaya sangat ke?". itulah jawapan yang dia memang akan dapat kalau minta hadiah dari sy... Dia kata papa nak beli handphone baru kat dia... Tak silap, Samsung Corby Pro atau LG Lollipop or Sony Ericsson Yari.. Ntah laa.. Lebih baik jangan beli, coz nanti, abang dia jugak akan pergi curi... Hihihi...

yg baju pink tu Azwa, yg biru lak Aizzat

Tapi kan.... Camne lak dengan result PMR? Result keluar akhir bulan 12.. Adoih, berdebar sangat.. Buat pengetahuan korang, malam tadi, sy bermimipi sesuatu yang amat buruk! Masa result PMR keluar, saya hanya mendapat 6A 2B.. B for BI n BM!.. Haaah! Camner kalau terjadi sungguh..?! Takmo, takmo,takmo......! Sekarang, sy  hanya mampu berdoa dan banyakkan sembahyang hajat... 

(P/S: Adakah sy mampu untuk dapat 8A dan menjadi pelajar terbaik PMR?!--- sy tak pasti laa )

2 comments:

Izyan Nasuha said...

result pmr 28/12... congcratz to azwa.... bnyak2kan solat hajat.. err.. mase doa tuu selit2 ckit name sy...(izyan nasuha binti rosnani)..
*p/s-lau nk doa tuk som1 tuu sbut name berbintikan mak...

Amal Azraai Azuha said...

ok.. tengs izyan 4 the info...
sy skmo doa kebaikan saim2 sy eh..