Monday, November 15, 2010

Speak,...Speak,...Speak,...SPEAK NOW!!!!

Okay, post ni bukan nak cerita pasal orang yang malas bercakap atau juga bukan  menyuruh orang yang perlu disuruh untuk bercakap.. Tapi nak cerita pasal album Taylor Swift yang terbaru tu- SPEAK NOW.. Ok, termasuk post kali ni, dah 4 kali sy cerita pasal TS (sila semak blog archive) dan sy harap agar pembaca sekalian tidak akan boring.. Okey, scroll down...


album cover

In my opinion , album ni merupakan album terbaik yang pernah dihasilkan oleh TS.. Kalau nak dibandingkan dengan album FEARLESS (2008), memang sukar nak pastikan album mana satu yang lebih unggul.. Tapi, saya akan cenderung memilih SPEAK NOW kerana cover albumnya yang lebih eye-catchy dan colourful. Terdapat 14 tracks lagu yang terkandung dalam album ni yang terdiri daripada:




1."Mine"  3:50 *

2."Sparks Fly"  4:20
3."Back to December"  4:53 *
4."Speak Now"  4:00 *
5."Dear John"  6:43
6."Mean"  3:57 *
7."The Story of Us"  4:25
8."Never Grow Up"  4:50
9."Enchanted"  5:52
10."Better Than Revenge"  3:37
11."Innocent"  5:02
12."Haunted"  4:02
13."Last Kiss"  6:07
14."Long Live"  5:17

(Notes - * laguu best giler!)

something wrong TS?

Lagu-lagu yang tertera kat atas tu 100% ditulis oleh TS.. Memang berbakat ah minah sorang nih, tak perlu ada komposer lain, boleh tulis lagu sendiri. Tabik3... Buat pengetahuan korang, majoriti daripada pelajar 3IR sekarang dalam proses menghafaz lirik dan melalak secara berjemaah lagu "MINE".. Mesti tiap-tiap hari, lagu nih kedengaran dari speaker handphone n lappy diorang semasa duk dalam kelas.. Semangat  betol!


Saya harap sangat2 nak beli satu keping album dia.. Hari tu, mase ber"derat" kat Quensbay Mall Penang, ade laa satu kedai nih jual album lagu.. So, sy terus masuk ke dalam kedai itu dengan berbekalkan aiskrim BR yang meleleh di tangan .. Mujur jugak amoi yang bertugas kat kedai tu tak sound, kalau tak, wajib malu giler aku.. Dari jauh, sudah nampak album yang begitu tempted untuk di-resist-kan.. Terus grab album tuh sambil dop belek-belek sambil bermonolog sendirian, "AKU NAK BELIIII!".. Tapi..... sila tengok price tag tuh abang wei! RM 49.90.. Oh, okay... CANCEL! Nak korek duit celah mana? Dalam dompet ada RM100++, ade hati nak beli album yang tercetak kat bawah yang begitu jelas tertera  "ORIGINALLY FROM UNIVERSAL STUDIOS, USA"... Okey Amal Azraai, sila keluar dari kedai ini atau anda akan berasa malu dan frust...

my evil side say - STOLE IT, AMAL!, STOLE IT!!

ADDITIONAL INFO --- "Kepada mak bapak Amal Azraai, anak anda sudah dikenalpasti sebagai pemboros besar ya.. Pantang ada duit di tangan, pasti dia akan membeli barang yang tidak berapa berguna.. Sepertimana dia menggunakan duit RM 100 yang diperuntukkan untuk membayar yuran extra class tetapi digunakan untuk membeli baju di KB Mall..."       -anakmu, Amal Azraai-



Saya akan berusaha untuk tidak mendownload lagu-lagu album "SPEAK NOW" di "file4shared" yang penuh dengan virus tersembunyi dan berazam untuk membeli album tersebut.. Nak tunggu MR.NUFFNANG yang hantar cek, mungkin lambat lagi kot... Takpe, for now cuba pujuk Kak Amy suruh beli satu daripada dop beli baju to adik dia...

"SPEAK NOW" --- currently no.1 in BILLBOARD HOT 200

Ok, that's all 4 now...Love, TS...

(P/S: Tetiba teringat kat lagu "COLEK" yang menjadi fenomena di SMIP sekaran ini)