Thursday, December 30, 2010

Garden Theme Photoshoots - The Final Results

Salam dan selamat petang korang..

At last, sempat jugak aku siapkan proses editing aku tu. Berikut merupakan hasil gambar kitorang masa photoshoots hari tu:

Lokasi: Taman Tengku Anis, Kota Bharu
Masa: 1030-1400
Model: Sis Amy Azuha, Bro Amir & Kak Tia
Photographer: Hariz Zulkarnain & Amal Azraai Azuha
Turut membantu: Sis Alyn Azuha
Equipment: Nikon D80 with AF Nikkor 50mm f/1.8D, Tripod, Speedlight, 
Canon EOS 1000D with EF 50mm F/1.8, Nissin Flash





















Okey, apa pendapat korang? Ahah, kepada pro phographer yang datang baca entry ni, korang bolehlah bagi komen sikit.*banyak pon takpe ehh* Nak improve lagi aku punya knowledge pasal benda nih. Gambar-gambar ni pun aku edit sikit-sikit jek guna Photoshop. Tak berani arh nak adjust curves, layer, atau pebende lagi lah dalam software tuh. Anyway, korang rasa aku ni dah boleh jadik photographer undangan wedding korang tak?? *hah, dah mula lah tu*. 

A special thanx to:

Bro Hariz Zulkarnain- Yang tak lokek dengan ilmu beliau, yang jugak
 membuatkan aku semakin bertauliah dalam bab ni.
Bro Amir, Sis Amy & Sis Tia- Yang sudi menjadi model dan buat pelbagai pose untuk photographer
Sis Alyn- Yang jugak jaga barang-barang & props dengan selamat..


Okay, that's all..


16 comments:

AD. said...

boleh,u got the potential (:

amy azuha said...

waaa..pndai ngedit teh

cik EPAL said...

leh lah photoshoot kita jugak =)

Sophie Al-yahya said...

bolehh..asalkan rajin menuntut ilmu dan x cepat putus asa.

Anip™ said...

pandainya tangkap gmbr n edit2..huhu

Latest Entry :
-> Contest Facebook Aizuddin.com
-> Blog Review Special : Aq Naim, JOm Terjah !

Amal Azraai Azuha said...

AD= Oh, yeah? mekacih sangat..anyway, bila kita nak kluar shooting ehh? nak sangat keluar dgn adninn..

Amal Azraai Azuha said...

Amy= eh eh, timokasih laa sis amy sayangs.. n tq jgk sebab jadik model yg mendengar kate.

Amal Azraai Azuha said...

cik EPAL= Oh, sure boleh, why not.. anyway, cik epal kene mari lahh kat klate nih nak shooting..

*eh eh kejapp.. CIK EPAL???!!!! COMMENT KAT SINI???!! EH EH EH. PITAM SEKEJAP! ANYWAY, tq sebab cik kak epal gonjeng sudi lawat blog sy erk. jenjalan lagi ehh kt sini.. CIK EPAL GONJENG ROCKZ!*

Amal Azraai Azuha said...

Kak Sophie= ok, thanx 4 the advice.. yes, i'll kak!

Amal Azraai Azuha said...

Anip= eh, takde la pro sgt.. sy pon baru je belajar benda nihh.. anyway, thanx sebab sudi comment erk

..hizamirahim.. said...

wow.
stunning!!!
:)

Amal Azraai Azuha said...

Bro Hizami Rahim:

thanxxx!

scha said...

wah, nanti sy kawen ajk awk jelah jd photographer. hrga bleh drunding rite ? haha

Amal Azraai Azuha said...

Scha= eh eh, kalau scha, free jek.. ye betol, tapi free album gambar jer laa.. hehe

nur@rr@!n said...

adk..cmne wt payung 2 cm ade lampu gitu..mmg cntik la...sume pic cntk n cool..but paling cntik ngan teddybear 2...cute giler kot walau x nmpk muka..

Amal Azraai Azuha said...

oh, tengs kak ain..

yang payung tu letak flashgun kat belakang. tu je. simple. kak ain nak cuba buat ke? boleh je