Monday, January 24, 2011

3 orang budak SMIP dikesan ponteng sekolah hari ini..! sape tu ehh??!

 Salam dan selamat petang korang..

macik nurse cakap register di sini

3 Budak SMIP ponteng?! Betul ehh?? Eh eh, bukan ponteng betul laa. Okey, hari ni Az, Sharman & Amin bersinergi sebulat suara berpakat nak buat medical check-up. Nak masuk SBP kan, so kena buat dulu benda ni. So, kitorang terpaksa playing truant secara berhemah hari ini di samping turut sanggup mengorbankan pembelajaran subject PAI 2 period yang amat dinanti-nanti tu.

penunggu setia kaunter

Pepagi hari dalam pukul 7.30 pagi camtu, Az dah sampai kat klinik besar KB tu dah. Awat awal sangat? Doktor pun tak sampai lagi ah. Kalau nak buat medic check-up ni kena sampai awal2, kalau tak, dapat angka giliran ratus-ratus, sanggup korang  tunggu sampai petang?! Tak sanggup den.. Time tu, Amin along with mummy die dah sampai sane. So, kitorang duduk tercongok depan kaunter check-up yang still  tak bukak-bukak lagi tuh. Around 8 o'clock camtu, baru lah kaunter register tu bukak. So, apelagi, kitorang terus serbu kaunter tu plus dengan ramai lagi orang yang berhimpit bersesak jasmani berebut sebab nak dapat angka giliran awal. Perghh, mujur gak Az sempat dapat nombor awal.

makcik ni peramah giler ahh
*dia guna blackberry tau*
jamban's scene
wooohh!
us. comment?
Lepas staf panggil nama Az, terus naik tingkat 2. Check urine dulu, nak tau kot kot ade hisap dadah ke, ade penyakit ke hape ke. Alhamdulillah, resultnya negatif. Kalau tak, pak polisi terus serbu kot. Lepas tu, pergi section X-RAY. Masuk bilik tu, mak oi! tengok apparatus yang besar gedabak punya! Az kena tanggalkan baju sebab nak scan punya tulang. Eh eh, xray ni penting tau sebab nak make sure kita ade ke tak tulang belakang. Pastu, pergi check eyesight. Power still 150 dedua belah plus tak buta warna. Pastu lak pergi check weight ngan height, nak tau BMI. Result BMI? UNDERWEIGHT! Ahah, orang keding camni bilalah nak gemok sikit eh?

jom ikut sama
us again
ikut jugak eh
tawaf stadium
Pas settle semua tuh, kena tunggu doktor panggil masuk bilik lak. Part ni memang seksa ahh. Kena tunggu berjam-jam weh..! Pastu kitorang decide nak round dulu lat luar tu. Kitorang pusing punya pusing satu stadium sambil cari snek + magazine. Lama punya round, rupanya giliran korang tak sampai lagi. Pergh, boring giler ah. Masa giliran Az sampai, ade ke pulok  tak terperasan? Mujur gak Amin cakap, kalau tak, ntahlaa.. Masuk bilik doktor, terus check ape yang patut di check. Kejap je, pastu dah selesai. Tunggu bukan main lama, check tak sampai 5 minit. Psatu dah settle, dah boleh balik.

beg kite same ahh, paih
the scene
naik beca nak? ikut macik tu pi pasar
camwhore itu perlu
xray film.. kira cukup ke tak tulang ambo
abnormal?? NORMAL okey

Overall, Az puas hati ngan Medic check-up ni. Eventhough kena tungu lamaaaaaaaaaaaaaaaaa giler, at last selesai jugak. Anyway, Az puas hati ah hari ni sebab boleh buat check-up ni tanpa problem plus boleh hangout ngan kengkawan even sekejap je. But, esok tetap kena attend sekolah jugak.. Arghhh! Malassss betullaaa!

Okay, stakat tu je la entry pasal medic check-up ni. 


Ok, kat sini Az nak bagi beberapa tips masa korang nak pergi medical check-up tu:

  • Bawak borang/butiran yang berkaitan mase nak pergi tu.. Kalau tertinggal, sape susah??
  • Bawak sekali IC. Kalau takde IC, korang akan dicop bukan warganegara dan terpaksa bayar extra.
  • Pakai attire yang simple jek. Ni hospital, bukan shopping mall. Nanti nak xray kan senang, tak perlu lagi nak ambil masa lama nak tukar baju ke ape.
  • Dengar arahan nurse dengan betul. Sape2 yang tak paham bahasa tu, nurse takkan layan.
  • Sabar masa nak tunggu giliran. Kalau tak, pergi hospital swasta je la.. orang pun sikit jek.
Korang pratikkan ok..!

5 comments:

Blogger Berkaca Mata said...

paih with da spek banru..... hakhakhak.....

Amal Azraai Azuha said...

eh eh izyan ni peka giler ahh

amy azuha said...

gedik gilers entri ney :PP

Amal Azraai Azuha said...

gediks? ok, respon yg unik skali

aZIZUL said...

macam ku kenal itu sharman faiz!!
classmate hang rupenye..