Monday, January 17, 2011

At last, I got the tawaran SBP..!!! Thanx GOD...

Salam dan selamat malam korang...

SBP is the abbreviation of Sekolah Berasrama Penuh.*alah, semua orang tau laa*. Sebut je sekolah tu, mesti semua orang akan terbayangkan budak-budak nerd atau nama saintifiknya skema yang menjadi penghuni tetap sekolah tu kan. Oh ya, mesti terbayang jugak kehidupan di asrama, yang di mana diibaratkan 'penjara kecil' sebab diorang hanya mendapat kebebasan yang terhad. Kalau korang dapat tawaran SBP ni, kalau korang la... korang nak pergi tak? Nak tak??

Ok, ini point asal entry ni...

the moment of truth..  *lakonan semata*

Masa sampai kat rumah dari sekolah petang tadi, terus check mailbox rumah. Tengok2, ade satu envelope warna putih, bersaiz besar. Check nama, surat tu untuk aku, Amal Azraai Azuha. Yang buat aku jadik eksaited tak tentu hala, aku tertengok kat corner kanan seksyen bawah envelope tu, tertulis 'pihak SBP'. Fikir gak, nape cepat sangat result SBP ni sampai. Lama kan dia nak cakap apply aku di-rejectedkan ke ape. So, apa lagi, dengan feel berdebar+eksaited, terus koyak sampul tu dan sehelai kertas menjengah keluar. Aku pun baca lahh.. 

the anticipated envelope. *clone stamp tool banyak bantu
remove pimple ah*

Baca satu-satu huruf perkataan kat kertas tu, tak kelip-kelip kot. Alhamdulillah, aku berjaya mendapat tempat di SMS Kubang Pasu, Jitra, Kedah Darul Aman. Fuhh, hilang habis kedebaran jasmani. Dalam jangka masa 2 milisecond camtu, terus benda ni  langsung lalu-lalang kat minda- WEH, AKU NI NAK PERGI KE TAK HAH? Seriously, aku tak sangka aku dapat kat sini. Kat Jitra lak tu. Aku tak pernah pergi lagi kat sini, tapi kalau Aloq Setaq tu dah biasa dah. Lagipun, skolah tu sekolah baru lagi. Best tak ehh?


Konklusinya, aku harap aku dapat buat keputusan yang tepat & bernas. Kalau pendapat korang camner pulak eh? Anyway, syukur sangat kat Allah almighty for giving me this golden oppurtunity. Oh ya, nanti entry yang seterusnya aku akan hurai sikit sebanyak pasal SBP ni dan pandangan JUJUR aku pasal ni. 

That's all. Your comment is highly appreciated!


Tahniah jugak kat kengkawan aku yang dapat tawaran SBP ni. Yang dimana kesemuanya ialah LELAKI... Meh nak introduce sikit ni. Yang lain, tak tao la pulak. Mungkin 2,3 hari lagi sampailah surat tawaran tu.

Sharman Faiz- STAR, Ipoh
Rasydan Rafee- STAR, Ipoh
Adli Akli- SMS Muar, Johor
Luqman Al-Hakim- SMS Machang *paling dekat*
Amirul Ihsan- SMS Machang
Naqib Faiq- SBPI Kuantan, Pahang
Yuszaidi- SMS Kubang Pasu, Jitra
Naqib- SBPI Kuantan, Pahang
Aliff Mukhlis- SBPI Pekan, Pahang..


KORANG NAK PERGI KE TAK EHH?

24 comments:

amalia izzati said...

pikir lek lok okay :)

erm sharman dpt STAR? alahai rindu nya Perak :'(

Amal Azraai Azuha said...

amalia - ok, i'll..

Sophie Al-yahya said...

dik, kalau dapat tawaran SBP tu pergilaaaa, jangan disia2kan.

InsyaAllah in future nanti senang. Dpt biasiswa senang, nak gi blajar overseas senang. Senang la berbanding skolah harian biasa walaupun sama dapat SPM bagus nanti.

farah amira said...

bestnyee...
gud luck yee...

Amal Azraai Azuha said...

Kak Sophie- ok, i'll consider it wisely.. thanx 4 the advice

Amal Azraai Azuha said...

Farah Amira- thanx a lot!

AD. said...

currently listening to Mike Posner-Please don't go.

Fikir2kan mal.Kalau rasa diri tu blh,pegilah.but,i know u can.

Amal Azraai Azuha said...

AD= Oh ya?.. em.. sy pun taktao lagi ni. tapi sy rasa mcm nak pergi lak.
eh eh adnin camner eh?

Cuteful DayDreamin said...

gratz amal oi~~!! hehehe

Amal Azraai Azuha said...

Cuteful Daydreamin = thanx farhan!

fariehan ibrahim said...

SBP kot, pegi lh.
Insyaallah, sng nti. =)

Amal Azraai Azuha said...

fariehan = kita tengoklah nak nanti ye

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Grab aje dik.

Peluang yang datang bukan berkali-kali.

All the best !

Amal Azraai Azuha said...

azrina = sis, i'll go.. thanx for ur support!

sitinurulafiah said...

waa tahniahh ye! :)

aqmar said...

assalamualaikum... azraai..

gi ja..bukan senang nak dpt twran SBP.. =)
peluang x selalu dtg..
lagipun ni la permulaan titik penghijrahan azraai kan??
=)
(mcm taw2 ja..hihii)
seronok merantau negeri org ni.. =)

semoga dpt wat keputusan yg bijak ea?

p/s: bila dftar kt SBPI Kubang Pasu?

Amal Azraai Azuha said...

sitinurulafiah = thanx a lot yea..!

Amal Azraai Azuha said...

aqmar= wslm.. mmg ah, sy pun dah decide nak pergi.. tengs 4 the advice. i know what my life aims are.. dftar 7/2 ni.. nak dekat dahh.. berdebar lak rasa

amira's said...

pergi ! HAHA . best tau duduk asrama :)

Amal Azraai Azuha said...

amira's = ok, mmg sy akan pergi pon

doomsky_46 said...

salam..
sory, demo meme nk gi kn kt sms kubang pasu???
kawe hmba Allah hok blh situ jgk..tp was2 nk gi ke x...
Gini, demo approve fb kawe deh...
Syahier Nazri

Amal Azraai Azuha said...

doomsky_46=

wslm.. iyo lahh, meme kawe sohih doh nok gi situh. payoh weh nok bulih bendo nih, gak kalu buleh tu, jangelah tok gi pulok dehh.. tyakpo2, mikir banyok2..

A.D.A.M. said...

Congrats! All the best.

Amal Azraai Azuha said...

A.D.A.M = Tengs,!