Saturday, February 26, 2011

So, how it gonna be when a budak SBP meet with his blog after 3 weeks of torturing separation?

Salam dan selamat petang guyz!

KUPSIS!

Wah! Lama giler Az tak update blog ni..! So, for thr first time in over 2 weeks, korang boleh baca entry baru Az tulis ni. So, buat entry paling ringkas ni, Az just nak cakap sikit2 jek. Nanti habis duit habis kat CC, takleh bayo tambang taxi balik skolah balik kang. Terduduknya cheq di atas kerusi, di dalam sebuah CC di pusat pekan Jitra, adalah untuk menyampaikan...... sebuah syarahan entry baru.

First and the foremost, Az gembira sebab dapat masuk SBP ni. Sape tak excited dapat masuk skolah premier camni kan. Buat info korang, skolah ni situated kat area kampung. Jauh dari bandar besar. Terbina kat tengah2 sawah, surrounded by hills. Cuaca lakk panas giler! Satu hari minimum 4 botol ayak pasti  melintasi kerongkong. Lagipun, skolah ni besooo betul bebeno. Mcam duk kat U pun hade. Nak pi dari asrama ke sekolah pun jauh nak kena jalan. Pastu kan, asrama sini lak okey ahh. Taraf TUNE HOTEL tu sama lahh, bukan taraf The Palace of The Golden Horses yang pasti. 

dorm LAMBDA 1A6 tingakat 1 ya anak2
*eh eh saloh gambo*

Second, student kat sini. Depa mai dari pelbagai nogori, except for Sabah, Sarawak & Pahang. Bezz ohh, dapat studi diorang punya language. Az pun sempat gak jadik lecturer bahasa Kelate tak bertauliah sat. Lawookkk giler ahh depa semua ni bila cakap Kelate. Lagi satu, depa semua ni semangat studi sangat lah teramat tinggi. Pantang je cikgu kasi hostelwork, teroih buat, tak tangguh2 dah. Lagi lak, bila cikgu ajo kitorang tak ngerti, siap la para cikgu tu akan diserang oleh bebudak ni. Tapi kan, kalau kita malas, memang takkan catch-up ape yang cikgu hajo. Oh yaa, Az ambik 10 subjek, masuk subjek Engineering Drawing skali.

Besides, aktiviti/jadual harian kat sini MEMANG PADAT GILER. Bangun tido jam 5.30, yang lewat bangun tu akan mandi kat paip hos taman laa jawapnya. Berebut-rebutPastu pi skolah jam 7 pagi, balik pukul 4.20 petang. I repeat, 4.20 o'clock in the evening. Pastu kitorang kena pi riadah, kena main je ape2 yang kita mau, pakat tibai main jo, even kite tok tau dan memang FAIL main pun. Oh yaa, Az join kelab memanah (archery). Best ohh, cikgu soh shoot kat target, Az aim nak shoot kat player ragbi pulok. Habis bertempiaran player ragbi menyelamatkan jasmani masing2.

Ahah, setiap masa, pasti ade je aktiviti yang akan berlangsung. Lepas satu satu, lepas dua dua.. Pastu masa nak rehat yang ada, malam tu je laa. Ironinya, tidooooo masa cikgu takde jadik agenda wajib kitorang laa..Furthermore, facility kat sini. Nama lagi skolah SBP, mesti facilities yang ade lengkap blake kan. Kat sini, semua kemudahan lab, rekreasi, sukan, p&p, semua lengkap. Skolah pun baru lagi, barang2 pun semua baru.


Ape lagi hah.. Em, takde dah kot. Tak larat ambo, eh cheq nak tulis entry cecah tanah. Kalau nak tahu lagi, tunggu bulan tiga ni ehh. Anyway, the most important is:

AMAL AZRAAI AZUHA *yuszaidi pun* ENJOY GILER KAT KUBANG PASU SCIENCE SCHOOL NI!! TAK SABAR AMBO NAK KELIK KELATE WEHHHHH!

Ok, that's all... gotta catch-up the bus to back to the school back!



mengidam pulok! pak cik/mak cik DM, buat ni as menu supper boleh?? boleh ke tak??!

Saturday, February 05, 2011

Things that I'm gonna frickin MISS the most!

OMG! OMG! The date that I'm eagerly waiting just be around the corner! So, tomorrow (6th of Feb) I'm gonna embark for a journey of a lifetime to Paris Jitra, Kedah. What to expect huh? These matter will always make me feel so nervous, back to back. SMS Kubang Pasu, wait for me okay!

Ok, these thing, that surely I gonna miss the most:


MY FAMILY
MY PARENTS


MY FRIENDS
THE RUSYDIANS


MY BLOG
MY FACEBOOK
MY HP
MY DSLR


MY BED
MY ROOM
MY SCHOOL
THE SMIPIANS
MY PS
MY FOLLOWERS
THE CIK EPAL'S, BUDAK LELAKI SEBELAH PINTU & 
HANIS ZALIKHA'S BLOG


THE PHOTOSHOP
THE CHABANG TIGA'S NASI KERABU AYAM GORENG
THE POK CIK NASIR'S SCHOOL BUS
THE BOJO'S STALL
THE GTA: SA GAMES
THE "TELINGO" - CIKGU WAHAB
THE "ANGKAT BENDERA" AT DATARAN PETRA
THE CIKGU KHADZIJAH'S GOSSIPING
THE AXN & HITZ CHANNEL
KIKI CREAMY
MY LAPPY
MY LATE STAY AT NIGHT
MY CIK TAYLOR SWIFT


THE "WHATSALLYCAKAP" PUNYA POTPET
GOSSIPING TIME WITH SYUE MAAROF
FOOOOOOOODS!
THE "KERUSI BATU" GROUP
THE "NASI AYAM PEDAS" KANTIN SMIP
THE SMIP'S DISCIPLINE TEACHER
THE MORNING CAR RIDE TO SCHOOL
TWITTING ABOUT SOMETHING USELESS
KB MALL

and lots more... tak larat nak tulis lahh

bye2 outside world!

Pheww..! What can I make to heal the upcoming "miss" virus?

P/S: HARGAILAH ENTRY2 TERAKHIR DARI BUDAK PT 790

5 sebab nape Az takleh balik semula dari SBP!

Hye and hepi holiday, guyz..!

Macam yang dah disebutkan dalam entry before this, Az memang dah konpem accept tawaran SBP tu. So, Az dah tak jadik SMIPian lagi dahh, transform ke SKUPArian pulok doh. *eh eh prektis cakap kedah lah*

Adooi, camne laa nak adopt-kan diri ngan suasana hostel masa initial phase ni ehh? Harap2 Az boleh ngam  cepat ngan hostel's life ni. Kalau taklehh jugak, terpaksa lah Az balik kelantan balik n masuk sekolah harian biasa balik. EH EH TITLE TU KAN CAKAP 5 SEBAB NAPE AZ TAKLEH BALIK SEMULA DARI SBP?! Dah2, takyah mengada nak balik. Ok, ni faktor sebab ape Az tak boleh balik dari SBP.

Faktor #1- Dah takleh sekolah kat SMIP balik dahh


Kalau Az balik sini, SMIP dah takmo terima dah budak spesis camni. Tersengih-sengih nak dapat sijil berhenti sekolah tetiba esok lusa buat2 muka kerang beramonia nak masuk SMIP balik. Pengetua pun cakap dah awal2, start tahun ni, sekolah dah takleh dan takmo terima balik ex-student SMIP yang balik dari SBP. Maskudnya, Az kena pi sekolah harian biasa lah? Hell nooo! Takmo-takmo. Nak SMIP jugak! Eh eh nak SKUPA jugakk! 

Faktor #2- Dah banyak  duit habis buat preparation



Kalau diikutkan, ibu dan papa Az dah berhabis spent ratus2 hinggit dah kat section perbelanjaan preparation ni. Skang ni pun segala benda keperluan dah siap beli habis dah. Kalau balik dari SBP jugak, maknanya MEMANG AZ NI ANAK TAK KENANG BUDI KAN? Az pun bukan anak Tan Sri P.Ramlee ke hape ke, duit pun payah giler nak cari. Lagi satu, kalau benda cam cadar, baju batik dan t-shirt sekolah yang dah beli masa daftar tu, bila lak nak guna lagi? Kan membazir besar tu namanya.

Faktor #3- Persepsi orang lain. Camner lak?


Yang ni memang payah. Korang imagine, kalau budak sorang tu beria-ria melalak bon voyage *nada pitch tinggi okey sebut* kat semua orang yang dia tu yang dia dah nak pi SBP, tetiba tengok 2,3 bulan pastu dah balik kembali lak. WTH? Tak ke orang menyampah tengok kita? Tambah2 lagi kalau kengkawan kita buat party perpisahan happening kat kite pastu tengok2 kita balik kembali. Mesti diorang rasa "ek eleh, susah2 buat party, tengok2 balik lak.. ehh, sia-sia je buat. Buat basah celah ketiak aku jek budak ni. " Takmo laa camtu kan?

Faktor #4- Kengkawan Az dah banyak buat baik


Masa Az accept offer tu, majority kengkawan Az start kurang hepi. Before Az pergi tu, kengkawan Az ade bagi wish card cantik2 dan siap kasi hadiah lagik. Yang lain tu siap wish kat wall FB same blog diorang lagik. Pastu geng kelas Az ade buat jugak satu farewell party khas untuk Az dan kengkawan Az yang dapat SBP tu jugak. Cian kat diorang, susah2 buat benda ni blake, tup2 tengok Az balik kembali kat sini. Sia-sia je kan?

Faktor #5- SBP, platform kejayaan

bakal sekolah lahh ni

Tanya lah bebudak yang dapat straight A's tu, cayalah semua orang nak masuk SBP punya. Yang dapat tu, hargailah peluang keemasan ni dan yang tak dapat lak tu, frust tungging nerak tlete sampai ade tu. So, rasa sia-sia lak orang yang tak dapat offer ni bila tengok orang yang dapat tu lak menggedik nak balik. Lagi satu, majority bebudak lepasan SBP kan dapat pergi obesi dan jugak boleh masuk yunibersiti famous amos. Besides, bebudak SBP kan diberikan extra priority..  Takkan Az nak lepas peluang ni? Be rasional,dude!

So? Masih berhasarat nak balik dari SBP? Az rasa TAK. Insyaallah, TAKKAN. Kalau balik jugakk? Entry ni akan di-deletekan nanti. 


Thursday, February 03, 2011

Worst thing ever...How does it feel, guyz?

Hye and wish u a pleasing day, readers..!

Remark: Actually, this entry should be released on about 3 days ago. But, I don't have the sufficient gut to press the "publish post" button. Till this night, I think I'm feel ready enough to do so.





Didn't it feel so bad when when you and yours partner, respectively, declared a break-up? Of coz it does, guyz! But, what else that we can made? For sure, we cannot simply rotate back the ticking time that had passed sturdily. Okay, there might be a 'hikmah' behind all of these right?

It seems that I don't have to elaborate even more upon this matter. These printscreen above might revealing the whole thing perhaps? My relationship with her would only lasted roughly for about 6 months. The main cause that generate into this? Sincerely, I do not have any vivid clue. The worst thing that I must confront, now just simply emerge. Yes, for sure, I do not have any. Maybe both of us will find a better person in a near future. I do hope so. So right now, even after our break-up was declared, we were still doing well. As for now, I must breathe in the positive way in order to calm me down.

And also to my beloved friends. You all still manage to keep texting and sending messages via FB regarding the matter. I do felt appreciated and beloved. Thanx for make my day, friends. Keen to take a good care of me even amid of this kind of hardness.

Maybe this song would tranquil me the best. I do hope so.



That's all for this entry.. ASD, hope u will stay just fine..


In a stage of calming down himself...
What to expect, huh?