Saturday, February 26, 2011

So, how it gonna be when a budak SBP meet with his blog after 3 weeks of torturing separation?

Salam dan selamat petang guyz!

KUPSIS!

Wah! Lama giler Az tak update blog ni..! So, for thr first time in over 2 weeks, korang boleh baca entry baru Az tulis ni. So, buat entry paling ringkas ni, Az just nak cakap sikit2 jek. Nanti habis duit habis kat CC, takleh bayo tambang taxi balik skolah balik kang. Terduduknya cheq di atas kerusi, di dalam sebuah CC di pusat pekan Jitra, adalah untuk menyampaikan...... sebuah syarahan entry baru.

First and the foremost, Az gembira sebab dapat masuk SBP ni. Sape tak excited dapat masuk skolah premier camni kan. Buat info korang, skolah ni situated kat area kampung. Jauh dari bandar besar. Terbina kat tengah2 sawah, surrounded by hills. Cuaca lakk panas giler! Satu hari minimum 4 botol ayak pasti  melintasi kerongkong. Lagipun, skolah ni besooo betul bebeno. Mcam duk kat U pun hade. Nak pi dari asrama ke sekolah pun jauh nak kena jalan. Pastu kan, asrama sini lak okey ahh. Taraf TUNE HOTEL tu sama lahh, bukan taraf The Palace of The Golden Horses yang pasti. 

dorm LAMBDA 1A6 tingakat 1 ya anak2
*eh eh saloh gambo*

Second, student kat sini. Depa mai dari pelbagai nogori, except for Sabah, Sarawak & Pahang. Bezz ohh, dapat studi diorang punya language. Az pun sempat gak jadik lecturer bahasa Kelate tak bertauliah sat. Lawookkk giler ahh depa semua ni bila cakap Kelate. Lagi satu, depa semua ni semangat studi sangat lah teramat tinggi. Pantang je cikgu kasi hostelwork, teroih buat, tak tangguh2 dah. Lagi lak, bila cikgu ajo kitorang tak ngerti, siap la para cikgu tu akan diserang oleh bebudak ni. Tapi kan, kalau kita malas, memang takkan catch-up ape yang cikgu hajo. Oh yaa, Az ambik 10 subjek, masuk subjek Engineering Drawing skali.

Besides, aktiviti/jadual harian kat sini MEMANG PADAT GILER. Bangun tido jam 5.30, yang lewat bangun tu akan mandi kat paip hos taman laa jawapnya. Berebut-rebutPastu pi skolah jam 7 pagi, balik pukul 4.20 petang. I repeat, 4.20 o'clock in the evening. Pastu kitorang kena pi riadah, kena main je ape2 yang kita mau, pakat tibai main jo, even kite tok tau dan memang FAIL main pun. Oh yaa, Az join kelab memanah (archery). Best ohh, cikgu soh shoot kat target, Az aim nak shoot kat player ragbi pulok. Habis bertempiaran player ragbi menyelamatkan jasmani masing2.

Ahah, setiap masa, pasti ade je aktiviti yang akan berlangsung. Lepas satu satu, lepas dua dua.. Pastu masa nak rehat yang ada, malam tu je laa. Ironinya, tidooooo masa cikgu takde jadik agenda wajib kitorang laa..Furthermore, facility kat sini. Nama lagi skolah SBP, mesti facilities yang ade lengkap blake kan. Kat sini, semua kemudahan lab, rekreasi, sukan, p&p, semua lengkap. Skolah pun baru lagi, barang2 pun semua baru.


Ape lagi hah.. Em, takde dah kot. Tak larat ambo, eh cheq nak tulis entry cecah tanah. Kalau nak tahu lagi, tunggu bulan tiga ni ehh. Anyway, the most important is:

AMAL AZRAAI AZUHA *yuszaidi pun* ENJOY GILER KAT KUBANG PASU SCIENCE SCHOOL NI!! TAK SABAR AMBO NAK KELIK KELATE WEHHHHH!

Ok, that's all... gotta catch-up the bus to back to the school back!



mengidam pulok! pak cik/mak cik DM, buat ni as menu supper boleh?? boleh ke tak??!

1 comment:

Afiqah Sanusi said...

Blog dia bersepah dimakan tikus haha