Saturday, March 19, 2011

Bangga giler ahh ni boleh masuk "magazine"?

Bid a pleasant day, readers!

Tajuk memang takleh blah kan? Masuk magazine je dah kecoh. Kalau masuk tibi citer Imam Muda tu at least boleh berbangga lah jugak kan. Hape punya anak. Eh eh, riak punya pasal, takleh ni. Astarofirullahalazim... Syaitonnirrojimmm..Ooi, dop bising2 kate masuk mag ni, acu habaq, masuk mag mane satu hah?


REMAJA? Salahh!

habis tu?



MANGGA? Salahh jugakk! *sengaja letak gambo buah mangga sebab mag tu kan 18SX?*

Habis tu?

Majalah ni laa, yang jugak jadik all-time feveret bebudak sekolah, yang tak soba2 dop nunggu terbitan yang hanya keluar sekali setahun...

Ni diaaaa...!!!

=
=
=
=
=
=


Camner? Tiap orang wajib ahh being featured kat majalah sekolah tahunan kan? So, mehh kita lihat pebenda yang best sangat pasal buku PERSADAPETRA SMK Ismail Pertra edisi 2010 nih. But before that, credit to Sis Syue Maarof sebab kasi pinjam buku ni eh. *aku bayar full  yuran 2010, tapi nape aku takleh buku ni haa?*

mane satu sis syue? teka2

Ok, meh kita same2 review mag ni cepat:


Hah! cari mane satu Az. Hint: paling skema, senyum tak nampak gigi. Click gambo laa kalau nak tumbesaran yang maksima yaa anak2.


Yang ni time snap pic untuk KRS. Aik? Awat beza bebeno expression yang ni ehh? jawatan AJK Keceriaan, tapi awat tak ceria? Huhhh, sebab photographer tuu musuh ketat aku..!


Yang ni masa masuk pertandingan syarahan agama tak silap. Kena potong markah sebab tak pakai songkok.*nama lagi syarahan agama, awat freehair?* At least dapat gak no.3 dan dapat hadiah kain tuala tak silap. Dan Az guna towel tu laa kat asrama skang. *fuhh, berjasa berjasa si tuala oren*


Yang ni memang skema taraf maksima punya. Jadik MC masa Abang Raja datang mai ceramahh. Ok, tak perlu cakap banyak.


Hakhakk... gambo kelas.. tengok kat situ, sape senyum paling lebaaaaaaaaaaaaar?


Yang ni kata2 hikmat sorang2. Ntahh laa, aku rasa aku tulis lain haritu. Tapi awat tetiba tertukar benda lain lakk? Budak mane laa sabotaj aku ni. Bila masa lakk aku nak masuk ANTM punya show nih? Oh yaa, jangan ambik kisah Ain Najihah & Nazmi punya quote.


Yang ni lagilaaaa unik bebeno.. kan ANAK BONGSU ABAH kan?




Ni lagi duaa.. Ok, what about karya lak? Az hantar karya pe?


Yang ni Az copy + edit dari malaysiasensasi punya entry..


Yang ni pun, same gak macam yang atas tu..

Yang pantun ni budak Mimi buat.. nak tergelak pecah perot pun ade. Tapi pantun section Az takleh display kat sini sebab... ade laaahhh. Kalau nak tau cari sendiri ahhhh. Boleh anak anak?


Untuk BI punya kolum, Az buat ni. Cari dalam internet. Tapi awat prepared by 3 Ibnu Rusyd? Sebabnya ade budak tu cakap, "hehh, takyah laa tulis nama ngko.. publisiti murahan jo".. *Padahal dia tu dengki sebab sebijik haram pun tak hantar karya.. huh* Jahat ke aku cakap camni?


Ade gak laa sebijik letak nama aku.. mencemar duli lah katakan.


 Yang ni lakk lukisan kelas. Credit to Gopalan Balachandran dan jugak Amirah Idris. Haaa, mane satu aku? Cepat2, cari... Kalau jumpa Az kasi 2,3 kupang. 

To sum up, ok lahh at least boleh masuk majalah tahunan sekolah kan dari takleh masuk mana2 majalah pun. Peratusan nak jadik budak glemer tu tetap ada jugak kan? Anyway, korang lehh lak nak berharap nak masuk mag ni:


Yang ni Opraf Winfery and seangkatan dengannya jo yang leh jadik cover.. Korang nak jugak? Photoshop jo, pastu heboh & tag seramai mungkin kat Facebook. 

Adakah itu dipanggil publisiti murahan?


Anyway, stakat tu jo laa entry kali ni..


Ahahh.. Ni last entry bagi aku. Hari ni dah kena balik KUPSIS balik dahh..

tiket ohh tiket

SELAMAT TINGGAL DUNIA BEBAS
SELAMAT DATANG PAGAR KAWAT BERDURI

*macam nak masuk jail jo bunyik*


4 comments:

Taib T.I.M said...

back to skool!!!!
ahah!!!

✿ YaYa ✿ said...

babai amal.. jange rindu ko kelate.. ha3..

AD. said...

i'm gonna miss all your entry.came back soon and do visit cyber cafe always :)

Amirah Idris said...

lol. bnyk nama aku dimention dlm entry ini. sngat terharu ahaha :'D