Saturday, March 12, 2011

I am Form 4 Student of KUPSIS!

Hye and wazz up guyz..!


Pepagi hari, plus hujan turun tak berhenti, bukak blog menjadi agenda yang wajib ya. Pastu terbukak blog BPM (blog pilihan Malaysia). Diorang ade buat segmen baru, "SAHABAT BLOGGER-PELAJAR SEKOLAH" yang khas untuk pelajar sekolah darjah 1 hingga form 5 yang nak promote blog diorang kat situ. So, Az decide nak join laah. Bukan susah pun syarat-syarat nak join ni.

Nyatakan anda bersekolah di mana? 

Skang ni Az studi kat SMS Kubang Pasu (KUPSIS), nun jauh kat Jitra, Kedah. Masa apply SBP hari tu, mintak kat SMS Tengku Muhammad Faris Petra, sekolah depan rumah jo. Tup2, tak dapat.. Dapat kat KUPSIS jugak. So, nak ke taknak, terpaksa pi jugak. SBP wooo, sape takmo pi kan? 

Nyatakan mata pelajaran yang anda minat? sertakan sekali siapa guru yang mengajar dan kenapa anda minat mata pelajaran tersebut..

Overall, life as a SBP student is EXCITING!!! Best wohh. Dapat jumpa kawan setiap nogori dan berlainan bangsa tu salah satu faktornya. Subjek yang paling Az minat, of coz Add Math & Physics. Add Math best sebab cabaran subjek ni beso. Selagi Az takleh dapat jawapan, selagi tu Az akan duduk tercongak kat meja. Cikgu Add Math Az lak, cikgu Mazliza. Orangnya penyayang dan baik, tapi tegas sekali ya anak2. Yang best pasal subject Physics lak, cikgu Roslawati. Method beliau ajar physics sporting giler, takde stress langsung. Selagi 100% anak muridnya tak paham, selagi tu beliau akan ajar. Bersyukur dapat cikgu camni.

Nyatakan kenangan manis semasa di sekolah. contohnya menang pidato ke, menang main sukan ke dan sebagainya..

Bagi kenangan manis lakk, banyak lahh, even Az baru sebulan lebih stay kat sini. Firstly, Az ngan sorang lagi budak pompuan ni, *ooops, rahsiaaa* jadik MC masa Malam Bakat Orientasi Student form 4. Dahla text kitorang karang dalam all-english. Takke kalut? Kitorang just ada 3 hari lebih untuk buat rehearser. Alhamdulillah, majlis malam tu cukup grand sekali. Pastu kitorang berdua dan satu batch form 4 baru kena puji kat Tuan Pengetua dan barisan cikgu KUPSIS sebab handle majlis ni dengan grand dan excellent sekali.

Gambar anda bersama rakan kelas (jika ada)

Oh ya, yang pasal gambar tu, Az letak pic masa sekolah dulu ahh. Kat SBP kan takleh bawak HP atau kamera. Ok, ni dia:


Ok, semua rules dan regulations dah dibuat. Kalau korang nak sertai jugak, boleh jugak, amat digalakkan. Jangan tersipu malu, pi je kat link INI. Mane tahu nanti blog kita jadik famous tetiba kan?

pic closing entry

Blog ni dah bertukar nama dari "BUDAK PT 790" ke 'DIARI BUDAK SBP". Tapi tuan punya blog masih sama ehh, tak tukar-tukar. Blog ini hanya akan aktif beroperasi masa cuti. Kalau ada entry yang tetiba ter-update masa hari persekolahan tu, alamatnya Az curi-curi guna computer PSS lahh. Hik3..,


Ok, tu jo..


10 comments:

Blogger Berkaca Mata said...

langsung tak sebut pasal kami.... sudah lupakah anda??? huhu :(

Amal Azraai Azuha said...

ayoyoyo izyan wehh,,
ore letok doh gamba kito tuhh
i'allah ingat sokmo ehh

mai meowmeow said...

best nye dapat cikgu fizik yang baik , cikguku sangat hampeh =.=" tambah blurr je .

Amal Azraai Azuha said...

oit!

em, camtu lakk dehh..

Diba Chan said...

aku dari sisme a.k.a. sbp integrasi selandar. Finally jumpa gak budak sbp yg ade blog. :)


ceh baru nak usharr, skali form 4 daaaaa... =.='


=p hahahahaha.

Amal Azraai Azuha said...

nak ushar??

oooops!!

pRiNCe said...

prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...

Amal Azraai Azuha said...

@PRINCE

ok2, i'allah sy akan join

Anonymous said...

wah.. nie bdk form 4 2011 nie.. blaja rajen2 keyh.. gud luck... kupsis mmg terbaek la

abbas abdullah said...

Kupsis punya dorm bpe org