Thursday, April 28, 2011

benda ape yang budak KUPSIS buat masa prep ehh?

Salam korang..!

Masa prep? Semua orang tahu apekah objektif utama time ni kan? Tapi, tak semua budak sekolah, especially budak SBP nak manfaat masa prep dengan sebetulnya. BTW, takkan lah nak study memanjang je kan? Kalau korang, sanggup ke nak baca menghadap bab peningkatan tamadun terus menerus? Buat graph quadratic functions tak henti2? Even hafaz periodic table 2,3 jam? Sanggup?

SO, PENYELESAIAN KEPADA KETIDAKSANGGUPAN TERSEBUT, BEBUDAK 4 MAHIR PUN BUATLAH...

SCENE 1
 Jadi muslimah + ayu

ayu right?

orang besar pun tak terkecuali

macam ustazah program halaqah pun ade gak

persis macik jual tempe

bersajak? nasyid? ke hape nihh?

Kondisi asalnya camni sebenarnya:

si ayu satu: Syaqib Sukiman
(bendahari batch form 4)

si ayu dua: Afiq Adib Akashah
(ketua pelajar batch form 4)

 dan si ayu tiga: Amal Azraai Azuha
(yang takde pegang jawatan ape2)

Habis kain meja sudut bacaan kitorang ambik as jadik purdah. Bagus jugak ehh, habis hilang segala stress di minda di samping terkeluar sikit elemen2 periodic table yang dah hafaz before this. Takpe laaa, bukan selalu.

SCENE 2
TIDOQ!

Nama lagi budak SBP kan? Aktiviti tido dalam kelas menjadi agenda utama serta wajib bagi setiap hari. Geng 4 Mahir ni dah target baik2 dah time nak tido, iaitu time masa Math Mode. Sebab? Ahahh! Hanya Mahirians yang tao. Atau ade yang berani tido masa engineering drawing? Sorang tu jo yang berani lahh. Sape? Ahahh! Hanya Mahirians yang tao. *kalau takmo bagitau awat gedik nak tulis ehhh?*


kaum wanita juga pandai eksploitasi peluang yang ada nampaknya

dan juga kedua-dua orang head dorm di depan yaa
straight tidoq dari kanan ke kiri

dan ni site feveret dalam kelas..

Stakat ni, Az sendiri dah 2,3 kali tertido masa prep. Takpe, bukannya selalu pon. Sedar2 habis ayaq liur mengalir atas buku Bio aku dengan jayanya sekali.

SCENE 3
Pinjam laptop cikgu kimia pastu online guna wifi sekolah

keazaman. untuk online lah dalam kes ni

aik? blog poyo sape nih?

asyik giler ahh..


In a nutshell, manfaatkanlah masa prep anda sebaiknya. Jangan lahh selalu tiru macam kami buat tu. Just for fun boleh laa, tapi jangan nak melebih sudahh. Dahla SPM  tahun depan dah. Tengok muka semua beria-ria nak dapat 10A+. Kan kan?

  



No comments: