Saturday, April 09, 2011

good mooooorning cikgu...! eh eh, good morning GURU MUDA..!

First of all, korang kena appreciate betul2 entry ni sebab Az terpaksa tercongok-congok dengan cemerlang gemilang terbilang sekali depan kaunter CC dekat sejam lebih plus buat muka sepuloh sen depan akak jaga caunter, at last baru lahh dapat jugak PC sebijik! Fuhhh..syukur2.

Okay, salam and wish u guyz a pleasant evening!



Entry kali ni Az nak kasi habaq cerita pasal first experience jadik cikgu tak bertauliah sat kat sebuah sekolah menengah ni. Nak dijadikan cerita, hari tu tetiba dapat petunjuk lampu pelita mana kot, tetiba teringin nak jadik volunteer guru muda punya program. Kena ajar bebudak form 3 kat SMK Megat Dewa, sekolah BETUL-BETUL atas sawah padi yang menghijau! *bukan ke sekolah aku pun atas sawah ke?*

So setiap hari Khamis kitorang sebanyak satu geng 14 orang terpaksa memerah kudrat empat kerat redah sawah.. eh eh tapi naik van sekolah laa.. eheh. Pastu sampai jo kat situ, Az dapat group 1, ade laa dalam 8 orang bebudak yang nampaknya memang dahagakan ilmu pelajaran. Lagi pun, masa atas van, tak berhenti berdoa bertasbih syahadah doa2 untuk dapat 'anak murid' yang baik2. Tapi, memang pon, anak murid Az tu memang muka suci murni jenama minyak masak semuanya.

ade chance tak muka camni ni nak jadik cikgu?!

Subjek hari tu Math. Gelabah jugak Az, kena refresh balik Math punya subjek form 3. Yang cyclic tu, mode, median, indices, phyto bagai tu masih ingatkah aku? So, kitorang dibekalkan satu kertas paper 2, pastu soh anak2 murid pi buat. Yang anak2 murid ni pon sorang, nak tanya malu2. Tapi cikgu muda lagi lahh malu yang pastinya. Pastu dah siap complete habis buat, yang ni lagi lahh makin buat aku gelabah tahap zenith . TIME PERBINCANGAN!!!

mane satu Az? Hint- budak paling NERD. OK, SPOTTED!

So, Az kena bincang kat depan sambil diperhatikan oleh sebijik kelas, ade laa dalam 2 lagi kumpulan lain. Erghh, serammm.. Dalam 25 pasang mata memerhati body ini tengah menggelabah kat depan. Pastu, dengan usaha jaya plus tindakan reflex serta merta, dapat jugak explain dekat 5,6 soklan kat whiteboard.  Oh yaa, masa explain tu, terkeluaq jugak sikit2 bahasa kelantan. Habis spoilt cover-up yang aku ni orang KL. Kantoi2. Yang budak2 ni paham ke tak tu lain kira, at least aku tak nampak odious kat depan tu.Takpe2, let go jo, sebab tu laa ade 2,3 budak ni terlopong jo memanjang aku perasan dari mula sampai akhir.

'peace' tu memang mencapap..* EH EH SAPE LAK TU HAH?!*

Program ni habis lepas 2 jam. Fuhh lega2, habis jugak! Rencana ponteng latihan rumah sukan petang Khamis dapat dijayakan dengan jayanya dengan menyertai program bermaslahat camni. Kan kan guru muda lagi 14 orang?! Setuju tak?

Minggu depan subjek Sains lak. Kena revise lebih chapter 4 form 3 Science nihh! Kan kan??!

ALL THESE PICS, CREDIT TO FARHANA AZMI

yang tengah tuu


Congratz to KUPSIS Drama Team sebab dapat tempat ke-3 masa contest hari tu. Ok ahh tu, sebab dapat kalahkan MCKK dan sekolah2 SBP yang lain. Yang aku paling syok, photographer dapat reserve seat paling depan. Anyway, congratz jugak kat skolah STAR yang jadik runner-up dan the champion belong to SMS Tapah. Dapat gak diorang tu pi national level kat SMS Machang.

Eh ehh? gambar takde halatuju


3 comments:

Azizul said...

yeah.. ade gak name STAR...

Anonymous said...

hilmi hamzah ka tu? senyum eh? whoah, ajaib! HAHA:D

Hanah Ishak said...

mencapap lar plak syae nie lam blog az...hehe
btw sya ambik gmbr msa kta jd mc 2 k!
thanks :)