Friday, April 15, 2011

hadir ABPBH sekolah SMIP punya version. tercalon/menang kah aku?

Salam korang semua..

pic intro entry.. *lengkap berbaju
sekolah nampaknya*

Ok, kali ni nak bagitao kisah masa ANUGERAH KECEMERLANGAN PMR,SPM & STPM SMK ISMAIL PETRA punya cerita. Neglect jo title yang merapu tu, ingat pihak sekolah nak hampar karpet merah untuk ngko wahai budak ooi? 

Anugerah ni pihak sekolah wajib buat tiap tahun, mostly untuk menghargai pencapaian para pelajar yang excell dalam exam2 besar tu. Time ni laa yang Az tunggu sejak dulu lagi. Sebab? First- dapat balik cuti khas! Takde dah benda lain budak SBP suka kalau bukan balik rumah. Second- dapat jumpa balik geng2 skolah lama, rindu nak buat kecoh balik lah poin utamanya.

yeah, boleh balik KB..!

Dah tau pasal hari anugerah tu jatuh 13 haribulan, terus ambush PK HEM punya office nak mintak cuti! Dapat ahh jugak cuti 5 hari. Pastu terus suruh ustazah pi booking tiket balik dan malam tu jugak habis sumbat benda2 yang Az pakat hentam sumbat jo dalam luggage.

Bertolak dari Jitra pagi Selasa. Dahla naik bas sorang2, pastu dapat jugak seat sorang2, ade laa dalam 7 jam lebih tak keluar sepatah haram pun. Ok, sampai dekat nak maghrib, tido awal untuk esok. BIG DAY!

*dan malam tu aku baru teringat aku tak bawak balik pon baju melayu aku. ok, i'm doomed*

choral speakers!!! as the intro show

So, the BIG DAY has arrived! Terpaksa laa jugak pakai baju sekolah pi majlis tu. Rasa hebat gak ahh dapat langgar protokol majlis. hikhikk. Pastu sampai jo, terus duduk ngan  member2 Az. Kalau misha omar 'bila bunyi bersatu, kau milikku', tapi kalau Az lak, 'bila kita bersatu, dewan petra milik kitaaa' lah jadiknya. Habis segala benda start bercerita, sampai orang VVIP berucap kat depan tak amik kisah. *kureng ajo bebeno kan kitorang?*.

nama tak sebut lagi, dah naik dahh.. haishh!

fake smile.. aku tau lah

pacik menang motor..
eh eh, salah hafal skrip

with this awesome person, that shape me
to become like this nowadays

Time nak kasi hadiah tu, habis semua orang sibok tengah perbetul tudung/samping masing2. Panggil nama sorang2, pastu naik pentas pun penuh beradab bertata susila sekali. Pastu dah habis semua tu, tetiba kaunselor suruh beratur balik kat luar dewan. What for..?! Memang cuak, pastu kaunselor pun sengih2 plus terus cakap yang Az lah yang dapat ANUGERAH KHAS KECEMERLANGAN PMR SMKIP 2010!! 

Speechless. Hahhhhh? Aku?! Memang kaunselor buat surprise menjadi, even Az sendiri sangka si budak Sharman Faiz *tightest opponent ever!* yang dapat anugerah ni. Memang unexpected betul! Alhamdulillah, syukur bebanyak to Allah Almighty. Trimas kat semua pihak, mak ayah, cikgu-cikgu, kawan-kawan dan semua lahh! Dalam banyak2 budak SMKIP yang cemerlang gemilang semua tu, Az jugak yang cikgu sepakat nak pilih.

priceless

by the grace of time

penerima anugerah khas PMR & SPM
*abe naimm tuu*

Lepas habis majlis tu, terus pi snap2 gambar dulu ngan kengkawan semua. Pastu pi jumpa ngan cikgu-cikgu semua, tanya2 khabar. RIndu giler ahh ngan depa semua nih. Tak sia2 naik bas 7 jam turun naik bukit plus usung beg berat semata-mata nak pi majlis ni.

Kalau nak cerita panjang2 pon, korang takkan baca punya. So, Az letak pics2 sekitar majlis hari tu je laa:

wajah2 si cemerlang.. *wooi, tengok sini laa*

dan aku berbaju pelik.. macam biasa lahh, aku selalu  pelik from the rest

camwhore itu perlu

dengan si anak tauke butik

cikgu zalina's gossiping session

the AYUness of syeera is vividly visible

still; the shortest

with the over-serious BFF

distinct pose

!THE BIG DAY!
AMAZEMENT 
SURPRISE 
ENJOYEMENT 
GRATITUDENESS

Eh ehh dah nak habis dahh?

2 comments:

AD. said...

Seperti biasa,post Amal Azraai takkan lari daripada :

Kelakar
Suspens
and Kelakar balik.

Good job.

Btw,tahniah boleh pelajar terbaik PMR!You deserved it.Cayaalah Amal :)

Amal Azraai Azuha said...

wah wahh thanx bebanyak adninn !

btw, bila ad nak update?