Wednesday, June 29, 2011

Planking: Budak SBP punya version!

Bid an awesome day, guyz!

Planking? Podio ni? Bagi yang tak tau lagi tu, planking dari segi istilah boleh didefinasikan sebagai sejenis perlakuan manusia dimana mereka  akan baring kat something, face down pastu kena stay duk diam diam kat situ berapa lama korang nak. Tambah unik lagi kalau posisi baringan korang tu amatlah pelik plus susah nak buat. Kalau nak lagi ekstrem, buat 'planking' ni kat tempat public paling mengarut.. Kalau dicop 'orang gila' tu dijamin terjadi lahh. Nak try buat tak??!

Antara contoh planking yang korang tak perlu lahh gedik nak cuba:

protes minyak masak naik 10 hinggit kot

deria bau kalah anjing time nak beli barang shopping

rumah urut service tax naik ke bang?
duit minyak tak bayo, nak lari letuww..

Kalau kat Malaysia lakk, 'sukan' planking ni baru nak menapak. Az belum tengok lagi orang planking live punya version. Ahahh, kalau tetiba korang nampak someone tengah terbaring kaku kat lantai mall ke, jangan cepat2 gelabah talipon FBI, NATO atau NASA ke hape. Tanye dulu, "kakk, kakk tengah planking ke..?" . Kalau tak terjawab maknanya betul lahhtu. Save siap2 nombor agensi di atas dalam iPong korang.

work-out baru nak dapat six-pack ke ni?
malam nanti maskot MC'D cari hang baru tao
JPJ tengah lahap dunkin donut kot time ni

Emm, sebut pasal 'sukan' ni, korang tak terdetik ke nak cuba hah? Punya lahh kuat terpengaruh, tak tersangka lak aku pun terjebak jugak. Nak dijadikan cerita, time tu bebudak Kelantan kena balik bas malam. So, petang tuu kitorang punya free time memang panjaaaangg. Bebudak lain dah balik awal dah, tinggallah bebudak negeri jauh, tunggu bas malam. Tetiba, terlintas lakk nak buat planking ni. So apolagi, terus grab kamera pastu menggila ngan kawan satu kepala kat area sekolah petang tuu..

 Antara aksi planking yang sempat dibuat:

planking muka bawah la! *dalam hati--eei tak sanggup!"

eh ehh yang ni sanggup plak noh

cam mangsa kena tolak beranda KLCC tingkat 88 jer

aik? kepala aku mane?

ohh yaa, exercise wajib buat before planking

takot ahh tuu?!

Time boring2, macam2 boleh jadik. Tapi sukan ni takde lahh buat kita jadi sihat cergas jasmani pun, cuma dapatla title "pencapap terunggul abad ini" kat hangpa..Btw, kalau korang nak try buat planking jugak, tengok tempat & masa tuu dulu. Jangan sibok-sibok ehh ehh aku nak planking tengah highway pastu nak buat profile pic FB besaq2. Yang ni namanya planking bawah tayar lori kontena doploh tan untuk selamanya lah kalau nak tahu.



Aikk?? Facebook aku punya tapi pesal papa aku lakk yang kena mentioned? Nampaknya peribahasa "lembu punya susu, sapi dapat nama" perlu kena tukar ngan "anak punya Facebook, ayah dapat nama". Baru betul tuu. Kan kan?




1 comment:

atiqahazlan said...

HAHA:D mcm apa lagi. anak punya Facebook, ayah dapat nama. LOL.