Friday, December 02, 2011

Bila Taylor Swift berkempen

Vous souhaiter les gars un soir agréable!


Ingat minah ni hanya reti petik gitar atas stage pakai baju beling-beling pastu nyanyi lagu break-up ngan BF dia si serigala jadian? Huhoo, siapa kata? Minah ni pun pandai gak nak buat kempen sendiri. Memang patutla, kalau artis buat kempen mesti ramai berebut nak ikut. Tapi kalau bagi kat Amal Azraai Azuha lak buat kempen, poster kempen tu pun orang takmo pandang.

Takyah taip berjela lagi sebab bukan korang nak sangat baca apa yang aku tulis ni so klik "play" kat vidiyo kat bawah ni. Cakap nak tengok sangat minah ni berkempen bagai. Eh ehh lupa nak bagitau kalau tak tengok vidiyyo nih tak paham lah satu entry lah noh..



Memang betul pun, kalau bagi remaja yang bawak kereta ke, motor ke, hatta kereta sorong sekalipun, mesti depa nih start ahh sibuk nak texting. Dah sorang satu siap ade BBM kat Blackberry masing-masing, shawl Nujowa Latip pakai senget pun dah nak heboh segenap dimensi. 

"kalau rambut I style camni korang taknak
heboh kat BBM gak ke?" - Cik Telor Suwit

Tapi kan, yang jadi masalahnya pulak, bukan semua remaja tu yang ade disorder camni tapi... kalau mak bapak sendiri? Memang depa ni tak kalut nak texting sambil drive macam kita tapi diorang ni lak sibuk gak nak buat hal sendiri time atas highway tuu...

Yang aku rasa paling takleh blah, dua situasi ni:

#1 - DRIVING WHILE SINGING ALONG TO A SONG THAT YOU DON'T KNOW THE LYRICS TO

"Let's build a love gate,

See a love frame,

Do you hear doves? 

Is it a pain? 

Am I in the way..." 

*lagu asal Love Games- Lady Gaga



#2 - DRIVING WHILE HAVING A SARCASTIC CONVERSATION WITH THE CAR IN FRONT OF YOU


"No..no..no..! Don't use your turn signal..,

After you, Your Highness, after you...,

ohh ohh, he's got a gun! he's got a gun!"




BTW, tak kisah lah nak jadi camne pun, asalkan semua orang atas dunia especially rakyat Malaysia sendiri ni bawak kereta tu dengan selamat. Kalau dah kalut nak cepat sangat tuu, jangan sampai nak bahayakan makhluk Allah yang lain kat atas jalan tuu..



No comments: