Thursday, December 15, 2011

So what Apple's iOS 5 can offer?

As-salam and wishing a pleasant day, readers!


It had been probably two months since the latest Apple's iOS 5 is available publicly for an update. Ahah, while the rest had updated their respective iDevice for the past few period, aku still kat depan PC tergopoh-gopah baru nak update hari ni.. Haa tulah pesal homework bertimbun kalah KLCC, mana holiday kali ni tak hectic?

just click  'UPDATE' and iTunes will handle the rest.. piece of mind

Apple punya iDevice will always  updating their latest update consistently. And the latest to date, the iOS 5. So what's so special about this iOS? For sure, this update is the most extensive iOS update ever, for over than 200 new woah-awesome features to be used right away. Takkan pulak aku nak list down satu-satu dia punya features, so aku list down jela dalam bebanyak tuu okey. Set?


Feature #1- Notification Centre


Kat sini semua notifications korang akan berpusat kat sini. Weather hujan batu ke hujan coklat hooi? Eh ehh Britney Spiral like stats aku? Infinity Blade's latest update? Latest tweet kecoh sape cerai? All the notifications will simply come through here. Practical isn't? Takdelaa nak sibok buzz buzz kehulu kehilir.

Feature #2- iMessage


iMessage ni function dia sama cam Black Berry Messenger (BBM) gak ah. Add contact yang pakai iPod Touch/iPad/iPhone yang ade apps ni, korang boleh texting sampai lebam sebab messages tu UNLIMITED and FREE! Whoaaa great news for the textaholic!

Feature #3- Newsstand


Kat sini korang boleh subscibe magazine, newspaper dan bahan bacaan kat lain. Pastu lak material yang korang purchase tu otomatik akan tersusun atas rak, cam dekat kedai-kedai buku. Aku pun punyalah eksaited purchase mag memacam sebab FREE tapi tup tup tengok FREE dekat COVER DIA SAHAJA harap maklum rakyat jelata. 

Feature #4- Reminders

"Hoi Senah, kain tak angkat lagi!","Eh ehh ada meeting ngan Barack Obaba petang ni!" dan segala bagai jenis reminders berpusat kat sini.  So the problem of missed appoinment ke hape, tak jadi lagi lah kan?

Feature #5- Camera Updates


Feature #6- Photos Editing & Streaming


Feature #7- PC Free


Yang ni paling aku suka! Kalau nak transfer pics, songs, videos ke hape, dah tak perlu kecoh-kecoh selongkar  cari USB Cable transfer dalam gerobok lagi dah. Free-free jer process syncing ngan transfer tu over WIFI. Kan senang tu?

And the rest of the other  #193 feartures, log on to Apple website sendiri laa erk..!
Yang bagi korang tak update lagi tuu, cepat-cepat lah noh buat. Takkan nak terlepas kot features awesome semua ni?! Tak lama pun nak update tu, dalam 2,3 jam. What else to say more? iOS 5 really ROCKS, dude!!! Haa kat sini aku bagi tips ahh siket time nak update korang punya iDevice ni ehh:

Compatibility
  • Time iTunes tengah download update tu, jangan sibok-sibok nak log in FB laa, stream Yuyub video laa, sebab probability untuk download process tu distrupted and then ERROR! Haa dah tak pepasal kena ulang balik download.
  • Follow instruction dekat iPad leklok time nak setup-kan balik. Nanti tak pepasal tertekan "customize as a new iDevice" kang, habis data dalam iDevice korang terhapusss teroih!
  • Charge penuh-penuh dulu iDevice korang tu before start updating. Nanti battery king kong time tengah update, tak pasal process update ter-hang.
fuhh, finally.. mission accomplished!



Aku dah mengidam lama dah nak benda ni.. Sape tak terjojol keluar bijik mata plus meleh air liur kalau tengok the most amazing laptop yet ni huh?

=
=
=
=
=


Tengok price tag? Kbye tu tak convert lagi tuu..




No comments: