Thursday, May 31, 2012

An evening out with Papa

As-salam semua rakyat jelata... Apacer tanah jajahan beta?

Kalau nak tanya, moment apakah yang paling special buat korang semua? Time dapat BB baru? Dapat rampas korang punya BFF's girlfie? Atau time huhoo aku lulus Add Maths finally? Ahh tak kisah lah semua tuu, tapi yang paling precious tentulah moment hangout ngan family sendiri kan?

Aku pun tak balik rumah dah dua bulan. So activity ngan family members tu memang terbatas. Kena tunggu time cuti jelaa aku leh hangout sesama. Tambah lagi ngan papa aku sorang nih. Time cuti skolah pun still stay bizi ngan kerja.. Tapi takpe, dah memang jadik responsibility ayah nak  bagi nafkah kan? Amboi bunyi cam anak teruna sorang nih dah redi nak kawen..


So petang tadi papa sempat ajak pi golf course. Aku pun dah lama jugak tak jejak kaki kat sana. Cara nak swing ngan grip pun adoyai karat habis dah. Golf course ni pun dekat jaa ngan rumah, drive tak sampai 10 minit eh ehh dah sampai..?

dah berkurun benda ni tak bukak

Tengok jam pun dah dekat pukul 6.. So takkan nak main full game kot.. Nanti kang tak pepasal ibu aku mai ambush kami dua sambil usung mop tengah padang hooi anak bapak maghrib2 pun tak balik lagi kaa..! Okey memandai. So kami dua just main kat area driving range tuu. Cukup ahh nak buang peluh dalam dua jam..

50 yard dan ke bawah tuu memang target aku lahh

gadai sebatang leh aku beli Torch
*shhhh nanti papa dengo pulok

hiyakk debush tengok bola still stay kat situ

Tuu lah dah lama tak maen, berkarat hijau habis dah nak maen benda nih. Orang lain shot sampai 200 yards bagai, aku shot sampai 100 yards pun dah tepok-tepok tangan dah rasa terer lahh tu? Ahakz biasalah budak baru nak mengecapi kemajuan arus modenisasi dasawarsa ini harap maklum.


hah tudia tudiaa bapak aku nihh

rehat kejap ooi tension bila
bola pukul tak kemana

hasil kerja anak che azuha.. pukulan kurang 50 yards memang dia juara

ehh nak balik dah?

At last dapat jugak spare some time ngan papa aku nih. Dapat jugak shot 100++ kali ni, even yang lepas shot piawai antarabangsa bolehlah kira ngan jari kaki.. Adooi bila lagi entah nak ade golden time camni? Skang ni pun stay kat hostel hari2 pangkah kalendar dalam diari tunggu hari nak balik, time dapat pergi oversea camner pulak ehh?

Nak tengok? Ehh baik tak payah kalau nak gelak kat aku je ghejaa..

video




5 comments:

amy azuha said...

xde skill lgsg

Anonymous said...

kekeke,,

Amal Azraai Azuha said...

@ AMY AZUHA

Ambooi mengata die tuu naik basikal pun tak gheti

Amal Azraai Azuha said...

@ ANONYMOUS

Hah? Podio?

Hans said...

kayu golf mainan je aku pernah sentuh
hehehehe