Friday, September 14, 2012

Hey it's our final stage

As-salam readers...

That time, will come closer and closer by the days. Huwarghh it's gonna be the frickin SIJIL PELAJARAN MALAYSIA 2012!

final stage 4 getting u lah pacik stret A pluzz hoi

Haa skang ni mesti semua fivers seluruh M'sia dah tak duduk senang dah. Ngan SPM tinggal jaa 53 hari dari skang, ade ke orang yang still duk ternganga-nganga taktao nak buat apaa? Trial hari tu pun fuhh at least dah lepas dah. Ingat pas trial tu aku boleh laa duk relax sepam dua tapi omaigod lagi bizi tahap gelong cam orang kedah habaq

helping each others lah

tak larat dah pokcik?

tadak kerja nak ajak gadoh lak?

Aku rasa form five saat ni dah masuk zon lifeless. Okey kita bangun pagi, kelas start 7.30 dan sampai break tengah hari. Pastu sambung lak petang tue dan malam tu lagik. Kelas, kelas dan kelas lagik termasuklah hujung minggu tu sekali. Time kelas tu lak, buat jadual anjal, where tiga kelas combine skali pastu study sesama. Dapat set soklan trial dari aneka negeri, tapi tak terlarat laa pulak aku nak jawab semuaaa skali!

determination

eh abang KP relax jaa duk baca paper

pas bangun tidoq haa duk buat muka tensyen pulok

tensyen2 duk kacau orang laen lakk

anak jati Asun memang A+  nak cover comei

hooi anak jati Asun tensyen nak tikam oranggg

Tapi serius laa nak cakap. Memang agak tension habes geng form 5 skang ni. Tapi bila depa ni galak duk buat lawak atau action yang agak sengals, kurang lerr siket tension tuu. Nasib baik gakla aku ade kengkawan yang tak habes nak buat kami semua gelak memanjang. Study pun study gak, takleh nak serius sangat nanti tetiba ehh ehh layak apply tanjung rambutan pulak kang.

its our mr. genius, Atmaraaj
very keen n helpful to help the others

Sincerely, I felt so fortunate sebab I have many friends that can assist me along on my study. Diorang yang pandai-pandai ni takdelah kedekut ilmu ke hape time nak suruh ajar tu. InsyaAllah kalau kita tolong orang, Allah akan tolong kita balek, tak kiralah dalam bentuk apepon. So, ikhlas lah dalam nak ajar kengkawan kita tu okay.

haaa kantoi copy essay kimia kawan sebelah

my study corner

To sum up, haa nilah yang orang cakap pengorbanan. Mana ade kejayaan nak datang bergolek-golek bak ayam madu golek pulak kan? Time 2 bulan terakhir ni, spend lah time ngan leklok. SPM ni penetu masa depan kita semua. Elok ke tak hidup kita 40,50 tahun onwards, largely depending on our own attitude. 

haa tau cuakkk

So, happy study fivers :)