Saturday, January 19, 2013

BBQ beach night party in the making

As-salam and bid a fabolous day readers..

Teringat dedulu time geng fivers berhempas pulas bergelumang ngan buku SPM 500++ pages semata nak hadap SPM, semua duk terjerit tension 'hooi lambat lagi kaa nak cuti nih wey!!!'. So finally when the cuti had finally arrived, hah ambik ngko dekat 5 bulan terbongkang kat rumah boring taktau nak buat apa.. Ehh nanti kejap guys... so what about having a vacation together??! Yeah why not kan?

Time cuti ni laa, bila geng fivers semua free, time ni lah paling sesuai nak buat reunion balik. So part of the geng 3 Ibnu Rusyd class of 2010 yang dah terpisah pergi SBP lain ke, transfer ke skolah lain ke, yang tukar aliran time form 4 tu ke finally leh berkumpul balik time ni.

tudia kemain bincang ke tengah main Temple Run huh?

So apalagi we are on the move! Kemain plan hari tu nak bincang pasal vacation ni kat Tutti Frutti, tapi dah sampai sana bila sorang dah bukak cerita memasing haa terus tak jadi nak bincang pasal benda tu. Pastu semua move on lah pergi rumah Mimi plak nak sambung balik bincang. 

Kat situ kitorang agih siap-siap tugas memasing. So kira orang ni kena handle foods, orang tu kena handle games dan aku pulak kena handle accomodation. Kitorang set the date 23 Jan, location resort sekitar Pantai Cahaya Bulan. So plan nak stay kat situ for two days and one night. Cukup lah tu nak buat BBQ ngan sesi mandi kolam reramai. Location pun tepi pantai, huwarghh sapa tak excited nak join!

call of duties?

Tapi serius nak handle benda camni memang tension. Bukak habis agoda.com ngan booking.com semata nak cari bilik paling murah around area PCB. First choice Perdana Resort, RM 150 per room per night yang paling murah. Pastu congak duit makanan ngan barang lagi tu aih bimbang cam tak cukup jaa..

Pastu time tu hampir-hampir nak cancel nak buat kat Perdana Resort tu, tetiba plak PCB ade buat promotion! Yeah we managed to get a RM 90 chalet! Fuhh nasib baik kos accomodation kira-kira balik just RM 200 jaa. So baki lagi tu leh buat beli makanan bebanyak..

ehem ehem.. duk bincang ke duk buat pe ni haa?

So kalau takde pape problem, InsyaAllah plan kitorang ni akan berjalan cam dirancang. Yeah so looking forward for this kind of activity sebab memang lama dah tak hangout sekali ngan diorang ni. Nanti lepas SPM result keluar nanti, lagilah kitorang sibuk takleh nak jumpa lagi dah. 

So meet you guys there!




No comments: