Thursday, January 17, 2013

Movie review : The Impossible

As-salam and wish a pleasant day readers..

So today I decided to make a movie review on this latest-released movie:


Title : The Impossible
Duration : 113 minit
Starring : Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

Trailer:



Synopsis:

Movie ni 100% based on true story, on what happended to a Spanish family when they were having a holiday in Thailand. On the morning of 26th December, a series of tsunami waves had strucked the coast of Indian Ocean and lead to vast destruction around the area. So movie ni kira reccount untuk pengalaman family Sepanyol ni la...

Henry Bennet (Ewan McGregor) ni bawak la satu family dia iaitu isteri, Maria Bennet (Naomi Watts) ngan tiga lagi anak laki diorang pergi holiday kat Phuket, Thailand. Diorang satu family ni kiranya nak spend Christmast holiday kat pulau tu lah. Diorang ni plak stay kat beach villa kat satu resort kat Khao Lak, Phuket. So bilik diorang tu betul-betul mengadap laut. 

Pagi 26 Disember 2004. Cam biasalah satu family ni nak pergi mandi kolam kat resort tu. Pastu tetiba semua vacationers kat situ termasuklah diorang terasa gegaran. Tengok dari jauh, pokok-pokok kelapa tepi pantai start tumbang and then... Debushhh! Ombak besar datang terus kat area swimming pool dan habis benda ngan diorang skali kena hanyut ngan air deras tsunami tu. Diorang lak terus tenggelam dan hanyut, terpisah terus ngan ahli keluarga yang lain.

imagine time tengah syok mandi manda tu.. tetiba jadi camni

So camna nasib diorang lima beranak tu? Sempat tak diorang tu nak selamatkan nyawa memasing? Boleh lagi ke Henry ngan Maria dapat jumpa balik ngan ketiga-tiga anak diorang yang terpisah sesama sendiri tu? Camna nasib diorang sekeluarga pulak pasni? Haa kalau nak tahu camna ending dia, korang pergi lah beli tiket kat cinema yang berdekatan, takpun cari streaming free kat internet ok. 

My verdict :

Movie ni memang banyak pengajaran tersendiri. Movie ni akan buat korang betul-betul appreciate seluruh ahli keluarga korang. Aku pun takleh nak imagine kalau family aku sendiri confronting this kind of situation. Selain tu, movie ni jugak ajar korang sikap tak mudah give-up, dan suntik semangat untuk terus hidup walaupun nyawa dah kat hujung tanduk dah. Selain tu gak, korang akan lebih appreciate hidup ni lagi coz yeah we will never know when we are about to die right?

Score : (8.5/10) - HIGHLY RECOMMENDED

Screenshot:





To watch this movie online, click on this LINK. Pastu korang tekan 'CREATE STEREAMING LINK' and then buat masuk code yang dia bagi tu. Pastu tekan play kat video tu and then yeah you can enjoy the movie right away. 

So happy watching!



No comments: