Saturday, February 09, 2013

Are you intrested to pursue engineering in Japan?


As-salam and bid an enjoyable day readers

Wahh sebut aje pasal Jepun, mesti kita terus imagine mamat/minah mata sepet putih melepak, anime ngan manga pujaan ramai, pastu ngan baju kimono labuh terseret-seret sampai boleh ganti tugas vacuum gitu plak

So good news for all SPM 2012 leavers who are intrested to study engineering in Japan, the scholarship application under Yayasan Pelajaran MARA is now open! Whoa program ni gak femes ngan nama Program Ijazah Berkembar Jepun (JAD)



So tunggu ape lagi? Apply lah skang! But before that rajin-rajin lah baca syarat kelayakan ngan info berkenaan kat SINI. (CTRL+click to open in a new tab).



Biasiswa ni hanya terhad untuk 80 orang jer. So tiap tahun 80 orang akan terpilih, 40 orang tu dalam course mechanical engineering and the rest 40 dalam course electric/electronic engineering lah. Sistem study dia plak kita akan spend 3 years for diploma in Malaysia and the rest 2 years, for degree, terbang terus pergi Jepun lahhh.



Haa kat satu kolum tu ade kan kena pilih uni mana kita nak pilih. So kalau nak tahu ranking uni terbaik kat Jepun ni, click aje kat SINI.

Closing date : 27 Febuari 2013

So what else are you waiting for? Apply now guys!


No comments: