Friday, February 01, 2013

SBP students on acting


As-salam and wish you all an awesome day...



Ehh sapa still duk ingat students SBP ni hanyalah sekadar makhluk yang kuat study, pakai spec bingkai tebal  gedabak, kehulu kehilir pakai seluar paras atas pusat dan segala bagai elemen yang berteraskan skema dan nerd. Yeah itu first impression majority. Kot

But hello kitorang takdelah skema + nerd tahap maksima seperti yang majoriti sangkakan. Heyy kitorang pun boleh acting what? Tulah geng actors ngan director editor bagai kemain bersungguh nak buat short film untuk tayang time grand dinner fivers dulu. Dahla time proses shooting tu ehh SPM sebulan lagi nak tiba, tetap diorang ni bersungguh nak buat. Tepok tepok tangan for their determination!

At last lepas busy shooting, we came out with this result! Nasib baik sempat siap before nak kena tayang time grand dinner tuh. Time tayangan tu plak, mana tak kami semua ketawa tak berhenti, ngan scene ngan dialog lawak gilaa. Fuhh nasib baik tak runtuh Holiday Villa Alor Setaq dek gelak ketawa mega hasil kombinasi pelajar + guru + staf malam tuu.

Ok kalau korang nak tengok, play ajela video-video nih. Ade dua part altogether :

SYNOPSIS: 

Inside : Kupsis

Living a life with full of anger due to gangsterism, Semsul really had a harsh time as a teenager. But he is willing to change in order to be a better youngster. He simply didn't want to waste his golden youth time by doing something useless. But he had to face a big problem because his biggest enemy came back to settle down the conflict between them. Popoi, the notorious mafia, was really frustrated with the new Semsul who seems to transform in becoming  a better man now.

PART 1




PART 2




Haa dah tengok short fim tu, jom kita kasi kenal ngan team produksi ngan actors semua:


Left : Syaqib Sukiman (Videoman)
Right : Ameerul Hafiz (Director/editor)

and the board of actors..
(credit to: Syaqib Sukiman)

So korang, camna short film kitorang nih? Suka ke tak? Anyway happy watching!



No comments: